culinaire zaken .nl |
Zalmforel in bieslook roomsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 25:00 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.40 300 100 26 4 2 1 1 - - |
liter gram gram sprietje stuks takje eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
room (slag-) zalmforelfilet oesterzwam bieslook (vers) ui (bos-) peterselie (vers) boter (bak-) citroen peper zout | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 175 graden. Lage ovenschotel (inhoud 1.5 liter) invetten. Vis inwrijven met zout. In ovenschotel naast elkaar leggen. Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen. Stelen wigvormig wegsnijden. Oesterzwammen in reepjes snijden. Op vis leggen. Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. Bosuitje snipperen en over vis verdelen. Slagroom erover schenken. 20 takjes bieslook erboven fijnknippen. Zout en peper erover strooien. Ovenschotel afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven, vis in ongeveer 15 minuten gaar laten worden. Intussen citroenen wassen en in plakjes snijden. Plakjes halveren. Folie verwijderen. Voorzichtig vis op schaal leggen met de schuimspaan. Oesterzwammen uit de saus scheppen en over vis verdelen. Zijkant garneren met citroen, rest van bieslook en peterselie. Saus overdoen in sauskom. Apart opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 12651 KiloJoules 3012 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 54 gram 11 gram |