culinaire
zaken
.nl
Zalmforel in bieslook roomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.40
300
100
26
4
2
1
1
-
-
liter
gram
gram
sprietje
stuks
takje
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
zalmforelfilet
oesterzwam ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
boter (bak-)
citroen
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 175 graden. Lage ovenschotel (inhoud 1.5 liter) invetten.
Vis inwrijven met zout. In ovenschotel naast elkaar leggen. Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen. Stelen wigvormig wegsnijden. Oesterzwammen in reepjes snijden. Op vis leggen.
Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen.
Bosuitje snipperen en over vis verdelen. Slagroom erover schenken.
20 takjes bieslook erboven fijnknippen. Zout en peper erover strooien.
Ovenschotel afdekken met aluminiumfolie.
In midden van oven, vis in ongeveer 15 minuten gaar laten worden.
Intussen citroenen wassen en in plakjes snijden. Plakjes halveren. Folie verwijderen.
Voorzichtig vis op schaal leggen met de schuimspaan.
Oesterzwammen uit de saus scheppen en over vis verdelen. Zijkant garneren met citroen, rest van bieslook en peterselie. Saus overdoen in sauskom.
Apart opdienen.
Voedings-
waarde
Energie12651 KiloJoules
3012 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
47 gram
54 gram
11 gram