culinaire zaken .nl |
Sperziebonen/aardappel salade met gyrosgehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Snel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 350 300 5 4 3 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel zakje naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,vers) aardappel (partjes) gehakt (runder-) olie saus (knoflook-) ui (bos-) azijn mix (gyros-) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Sperziebonen schoonmaken, wassen en halveren. In kom mex mengen met 2 eetlepels olie. Gehakt erdoor mengen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In pan met weinig water en zout sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar koken. In pan met weinig water en zout aardappelpartjes in circa 10 minuten beetgaar koken. Intussen in droge koekepan gehaktmengsel al omscheppend rul bakken. In kom rest van olie met azijn, zout en peper tot sausje roeren. Sperziebonen en aardappelpartjes afgieten. Door sausje scheppen. Over vier borden verdelen. Gyrosgehakt erop scheppen. Bosui erover strooien. Knoflooksaus in midden erop scheppen. Magnetrontip: De sperziebonen en aardappelpartjes kunt u in de magnetron gaar koken. Doe ze samen met 0.75 deciliter water en zout in een magnetronschaal en kook ze afgedekt op vol vermogen in circa 6 a 8 minuten beetgaar. Laat ze niet nagaren, maar schep ze daarna direct door het sausje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1997 KiloJoules 475 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 17 gram 3 gram |