culinaire
zaken
.nl
Sperziebonen/aardappel salade met gyrosgehakt
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
350
300
5
4
3
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
zakje
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
aardappel (partjes) ingrediënt info
gehakt (runder-)
olie ingrediënt info
saus (knoflook-)
ui (bos-)ingrediënt info
azijn ingrediënt info
mix (gyros-)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Sperziebonen schoonmaken, wassen en halveren. In kom mex mengen met 2 eetlepels olie.
Gehakt erdoor mengen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In pan met weinig water en zout sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar koken.
In pan met weinig water en zout aardappelpartjes in circa 10 minuten beetgaar koken. Intussen in droge koekepan gehaktmengsel al omscheppend rul bakken. In kom rest van olie met azijn, zout en peper tot sausje roeren. Sperziebonen en aardappelpartjes afgieten. Door sausje scheppen. Over vier borden verdelen. Gyrosgehakt erop scheppen. Bosui erover strooien. Knoflooksaus in midden erop scheppen.
Magnetrontip:
De sperziebonen en aardappelpartjes kunt u in de magnetron gaar koken. Doe ze samen met 0.75 deciliter water en zout in een magnetronschaal en kook ze afgedekt op vol vermogen in circa 6 a 8 minuten beetgaar. Laat ze niet nagaren, maar schep ze daarna direct door het sausje.
Voedings-
waarde
Energie1997 KiloJoules
475 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
17 gram
3 gram