culinaire zaken .nl |
Rundvlees met gemengde groente | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 250 200 25 1 1 0.50 - - |
gram gram gram gram gram theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) kool (savooie-) wortel selderij (bleek-) boter (bak-) kruidnagel (poeder) tomaat paprika (groen) peper (zwart) zout | ||
Voor- berei- ding |
Vlees in stukken snijden en bestrooien met zout, peper en kruidnagelpoeder. In braadpan boter verhitten. Vlees in ongeveer 5 minuten bruinbakken. 2 deciliter water toevoegen. Met deksel op pan ongeveer 2 uur zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Intussen ui pellen en snipperen. Wortel schrappen en wassen en in dunne plakjes snijden. Van kool lelijk blad en stronk verwijderen, in repen snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Tomaat wassen en ins tukjes snijden. | |||
Berei- ding |
Aan vlees toevoegen: ui, wortel, kook, bleekselderij, paprika en 1 deciliter water. Met deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. Tomaat toevoegen en nog 5 minuten laten stoven. Stoofpot op smaak brengen met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1662 KiloJoules 396 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 21 gram 6 gram |