culinaire
zaken
.nl
Rundvlees met gemengde groente
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
250
250
200
25
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
kool (savooie-)
wortel
selderij (bleek-)ingrediënt info
boter (bak-)
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Vlees in stukken snijden en bestrooien met zout, peper en kruidnagelpoeder.
In braadpan boter verhitten.
Vlees in ongeveer 5 minuten bruinbakken.
2 deciliter water toevoegen.
Met deksel op pan ongeveer 2 uur zachtjes stoven.
Af en toe omscheppen.
Intussen ui pellen en snipperen.
Wortel schrappen en wassen en in dunne plakjes snijden.
Van kool lelijk blad en stronk verwijderen, in repen snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Tomaat wassen en ins tukjes snijden.
Berei-
ding
Aan vlees toevoegen:
ui, wortel, kook, bleekselderij, paprika en 1 deciliter water.
Met deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.
Tomaat toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.
Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie1662 KiloJoules
396 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
21 gram
6 gram