culinaire zaken .nl |
Ovenschotel met prei courgette en tagliatelle | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 300 1.20 75 3 1 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
prei pasta (tagliatelle) room (slag-) kaas (parmezaans) olie courgette (groen) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de schoongemaakte prei in de lengte in lange repen van 1 cm breed. Snijd de ongeschilde courgette met de dunschiller in de lengte in dunne plakken en halveer ze eveneens in de lengte. Bestrijk een ovenschotel met de helft van de olie. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Doe de repen prei 1 minuut voor het einde van de kooktijd bij de tagliatelle in de pan. Laat de tagliatelle en de prei uitlekken en schep er de resterende olie door. Schep er de (rauwe) courgetterepen door en schep het mengsel in de ovenschaal. Giet er de slagroom over, bestrooi met wat zout, peper en de kaas en zet de schaal circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2576 KiloJoules 613 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 73 gram 19 gram 4 gram |