culinaire zaken .nl |
Macroni met gehakt en prei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 250 250 200 100 2 0.50 0.25 - - |
deciliter gram gram gram gram eetlepel gram gram naar smaak naar smaak |
tomaat (gezeefd) prei gehakt (half-om-half) pasta (macaroni) champignon uitjes (gefruit) kaas boter (bak-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Kook de macaroni met wat zout volgens de gebruiksaanwijzign op de verpakking gaar. Snijd de prei en champignons klein. Bak het gehakt en de prei in de het boter bruin en gaar. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. | |||
Berei- ding |
Giet de tomatensaus en 1 deciliter water erbij, breng de saus aan de kook. Roer de saus door de afgegoten macaroni en voeg naar smaak zout en peper toe. Strooi geraspte kaas en de uitjes over de macaroni. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4077 KiloJoules 971 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 98 gram 38 gram 9 gram |