culinaire zaken .nl |
Gepocheerde zalm met bieslooksaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | Slank | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 1 1 1 1 1 0.30 0.25 |
gram stuks zakje eetlepel blik zakje eetlepel gram gram |
gehakt (runder-) ei (kip) kruiden (gehakt-) kerrie (poeder) abrikoos (blik) saus (kerrie-) peterselie (vers) santen boter (bak-) | ||
Berei- ding |
Kook de rijstmengeling gedurende 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet af. Spoel de visfilet af onder koud water, dep droog met keueknpapier en druppel er het sap van een 0.5 citroen over. Breng de visfond aan de kook, leg er de zalm in, schakel het vuur uit en laat de vis gedurende 8 minuten in het hete kookvocht pocheren. Schep de vis uit de bouillon en hou 'm warm in de overn. Roer de room door de visfond en laat het geheel inkoken tot er een derde van de vloeistof overblijft. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap. Was de sprietjes bieslook, schud ze droog, snij ze in ringetjes en roer deze door de saus. Serveer de zalmfilet met rijst en bieslooksaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1964 KiloJoules 468 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 25 gram 2 gram |