culinaire
zaken
.nl
Gepocheerde zalm met bieslooksaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
1
1
1
1
1
0.30
0.25
gram
stuks
zakje
eetlepel
blik
zakje
eetlepel
gram
gram
gehakt (runder-)
ei (kip)ingrediënt info
kruiden (gehakt-)
kerrie (poeder)
abrikoos (blik) ingrediënt info
saus (kerrie-)
peterselie (vers) ingrediënt info
santen ingrediënt info
boter (bak-)
Berei-
ding
Kook de rijstmengeling gedurende 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet af.

Spoel de visfilet af onder koud water, dep droog met keueknpapier en druppel er het sap van een 0.5 citroen over.

Breng de visfond aan de kook, leg er de zalm in, schakel het vuur uit en laat de vis gedurende 8 minuten in het hete kookvocht pocheren. Schep de vis uit de bouillon en hou 'm warm in de overn.

Roer de room door de visfond en laat het geheel inkoken tot er een derde van de vloeistof overblijft. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.

Was de sprietjes bieslook, schud ze droog, snij ze in ringetjes en roer deze door de saus. Serveer de zalmfilet met rijst en bieslooksaus.
Voedings-
waarde
Energie1964 KiloJoules
468 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
25 gram
2 gram