culinaire zaken .nl |
Gele rijstkoepeltjes met gehaktsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:08 Bereiding : 00:08 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 25 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel stuks blik theelepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) rijst boter (bak-) bloem paprika (rood) erwt (groen) kurkuma (poeder) bouillon (tablet) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Kook de rijst met wat zout en koenjit gaar. Snijd de paprika in blokjes. Bak het gehakt met de paprika in de hete boter tot het bruin en gaar is. | |||
Berei- ding |
Roer de bloem door het gehaktmengsel, voeg al rorende 0.25 liter water toe, de 0.5 bouillontable en de uitgelekte erwtjes en laat de saus nog 3 minuten koken. Voeg naar smaak zout, peper en aroma toe. Schep de afgegoten rijst in kommetjes, druk de rijst even aan en stort koepeltjes op een bord, schep er wat saus bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3255 KiloJoules 775 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 23 gram 3 gram |