culinaire
zaken
.nl
Gele rijstkoepeltjes met gehaktsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
25
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
blik
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
rijst ingrediënt info
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
erwt (groen)
kurkuma (poeder)
bouillon (tablet)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Kook de rijst met wat zout en koenjit gaar. Snijd de paprika in blokjes. Bak het gehakt met de paprika in de hete boter tot het bruin en gaar is.
Berei-
ding
Roer de bloem door het gehaktmengsel, voeg al rorende 0.25 liter water toe, de 0.5 bouillontable en de uitgelekte erwtjes en laat de saus nog 3 minuten koken. Voeg naar smaak zout, peper en aroma toe. Schep de afgegoten rijst in kommetjes, druk de rijst even aan en stort koepeltjes op een bord, schep er wat saus bij.
Voedings-
waarde
Energie3255 KiloJoules
775 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
80 gram
23 gram
3 gram