culinaire
zaken
.nl
Gehaktballen in paprikasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
50
2
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
blik
stuks
stengel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
spek (rook-)
boter (bak-)
maizena
paprika (rood) ingrediënt info
ananas (blik) ingrediënt info
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
suiker (bruin)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Het rookspek snipperen en met de gesnipperde ui zachtjes bakken in eigen vet.
Dit wat laten afkoelen en door het gehakt mengen, met wat zout en peper, het ei en de fijngewreven beschuiten.
Hiervan gehaktballen draaien en deze in de hete boter zachtjes gaar en bruin braden.
De gesnipperde rode paprika en bleekselderij toevoegen en meebakken.
Op het laatst ook de azijn en de suiker toevoegen.
De ballen uit de pan nemen en wat in de pan achterblijft pureren.
De saus met ananassap verdunnen.
De maizena met wat ananassap losroeren en hiermee de paprikasaus binden.
De ananasringen fijnsnijden en bij de saus roeren en de ballen in de saus nastoven.

VARIATIE:
Met blokjes ham en kaas door het gehakt.
Ballen gerold door peterselie.
Met kerriesaus.
Voedings-
waarde
Energie2864 KiloJoules
682 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
28 gram
7 gram