culinaire zaken .nl |
Gehaktballen in paprikasaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 50 2 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel stuks blik stuks stengel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) spek (rook-) boter (bak-) maizena paprika (rood) ananas (blik) ui selderij (bleek-) azijn (wijn-) suiker (bruin) zout peper | ||
Berei- ding |
Het rookspek snipperen en met de gesnipperde ui zachtjes bakken in eigen vet. Dit wat laten afkoelen en door het gehakt mengen, met wat zout en peper, het ei en de fijngewreven beschuiten. Hiervan gehaktballen draaien en deze in de hete boter zachtjes gaar en bruin braden. De gesnipperde rode paprika en bleekselderij toevoegen en meebakken. Op het laatst ook de azijn en de suiker toevoegen. De ballen uit de pan nemen en wat in de pan achterblijft pureren. De saus met ananassap verdunnen. De maizena met wat ananassap losroeren en hiermee de paprikasaus binden. De ananasringen fijnsnijden en bij de saus roeren en de ballen in de saus nastoven. VARIATIE: Met blokjes ham en kaas door het gehakt. Ballen gerold door peterselie. Met kerriesaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2864 KiloJoules 682 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 28 gram 7 gram |