culinaire zaken .nl |
Gehakt kerrie met abrikozen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 1 1 1 1 1 0.30 0.25 |
gram stuks zakje eetlepel blik zakje eetlepel gram gram |
gehakt (runder-) ei (kip) kruiden (gehakt-) kerrie (poeder) abrikoos (blik) saus (kerrie-) peterselie (vers) santen boter (bak-) | ||
Voor- berei- ding |
Meng het gehakt met het ei, de gehaktkruiden en het kerriepoeder. Vorm er 8 balletjes van en bak ze in de het boter rondom bruin en gaar (ca. 15 minuten). | |||
Berei- ding |
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de santen toe. Voeg de uitgelekte abrikozen en de gehaktballen aan de saus toe en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen. Strooi de peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1964 KiloJoules 468 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 25 gram 2 gram |