culinaire
zaken
.nl
Gehakt kerrie met abrikozen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
1
1
1
1
1
0.30
0.25
gram
stuks
zakje
eetlepel
blik
zakje
eetlepel
gram
gram
gehakt (runder-)
ei (kip)ingrediënt info
kruiden (gehakt-)
kerrie (poeder)
abrikoos (blik) ingrediënt info
saus (kerrie-)
peterselie (vers) ingrediënt info
santen ingrediënt info
boter (bak-)
Voor-
berei-
ding
Meng het gehakt met het ei, de gehaktkruiden en het kerriepoeder. Vorm er 8 balletjes van en bak ze in de het boter rondom bruin en gaar (ca. 15 minuten).
Berei-
ding
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de santen toe.
Voeg de uitgelekte abrikozen en de gehaktballen aan de saus toe en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen. Strooi de peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie1964 KiloJoules
468 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
25 gram
2 gram