culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde kipfilet met ananas en noten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
75
5
4
2
2
2
1.25
1
1
0.25
-
-
deciliter
gram
theelepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
mililiter
theelepel
stuks
gram
naar smaak
naar smaak
olie (noten-) ingrediënt info
kaas
honing
sap (citroen-)
banaan ingrediënt info
ananas (schijven) ingrediënt info
kipfilet
room (zuur)
kerrie (poeder)
peterselie (bosje) ingrediënt info
noot (wal-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kipfilet ruitgewijs insnijden. Kip inwrijven met zout, peper en kerriepoeder.
In koekepan olie verhitten. De kipfilet in ongeveer 8 minuten aan beide zijde lichtbruin en gaar bakken.
Intussen in kommetje doen:
zure room, citroensap en honing.
Dit tot een saus roeren.
Bananen pellen en in schuine plakjes snijden.
1 schijf ananas overlangs halveren en in ongeveer 20 stukjes snijden.
Andere schijf ananas halveren.
10 walnoten grofhakken.
rill voorverwarmen op de hoogste stand.
Bakplaat bedekken met aluminiumfolei.
Kipfilet op de bakplaat leggen. Kipfilet achtereenvolgens bedekken met banaan
(6 plakjes achterhouden), stukjes ananas, gehakte walnoten en plak kaas.
In midden van grill kaas in ongeveer 3 minuten laten smelten en goudbruin laten kleuren.
Intussen op 2 borden rangschikken:
halve schijf ananas, 3 plakjes banaan, hele walnoot en peterselie.
Kip ernaast leggen en de zure room apart opdienen.
Voedings-
waarde
Energie3465 KiloJoules
825 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
48 gram
4 gram