culinaire zaken .nl |
Gegratineerde kipfilet met ananas en noten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 75 5 4 2 2 2 1.25 1 1 0.25 - - |
deciliter gram theelepel theelepel stuks stuks stuks mililiter theelepel stuks gram naar smaak naar smaak |
olie (noten-) kaas honing sap (citroen-) banaan ananas (schijven) kipfilet room (zuur) kerrie (poeder) peterselie (bosje) noot (wal-) zout peper | ||
Berei- ding |
Kipfilet ruitgewijs insnijden. Kip inwrijven met zout, peper en kerriepoeder. In koekepan olie verhitten. De kipfilet in ongeveer 8 minuten aan beide zijde lichtbruin en gaar bakken. Intussen in kommetje doen: zure room, citroensap en honing. Dit tot een saus roeren. Bananen pellen en in schuine plakjes snijden. 1 schijf ananas overlangs halveren en in ongeveer 20 stukjes snijden. Andere schijf ananas halveren. 10 walnoten grofhakken. rill voorverwarmen op de hoogste stand. Bakplaat bedekken met aluminiumfolei. Kipfilet op de bakplaat leggen. Kipfilet achtereenvolgens bedekken met banaan (6 plakjes achterhouden), stukjes ananas, gehakte walnoten en plak kaas. In midden van grill kaas in ongeveer 3 minuten laten smelten en goudbruin laten kleuren. Intussen op 2 borden rangschikken: halve schijf ananas, 3 plakjes banaan, hele walnoot en peterselie. Kip ernaast leggen en de zure room apart opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3465 KiloJoules 825 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 48 gram 4 gram |