culinaire zaken .nl |
Forel op de barbeque | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Combi-magnetron | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 30 4 4 4 4 4 2 2 1 1 1 1 - - |
gram gram takje takje stuks takje takje theelepel eetlepel stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
boter (bak-) boter (bak-) dragon (vers) peterselie (bosje) ![]() forel dille (vers) rozemarijn (vers) ![]() sap (citroen-) broodkruim sap (citroen-) bloem ![]() citroen peterselie (bosje) ![]() olie ![]() zout | ||
Voor- berei- ding |
Benodigd: Barbeque Kwastje | |||
Berei- ding |
De schoongemaakte forel aan de binnenkant en buitenkant met citroensap besprenkelen. In elke forel takjes peterselie leggen. Dan 30 minuten laten intrekken. De vis zouten naar smaak (eventueel met de witte pepermolen erover). In elke vis een takje dille, dragon, rosmarijn leggen en ze dan met wat bloem bestuiven. Smelt de boter en besprenkel de vis daarmee, wentel ze dan licht door de broodkruim. Het rooster van de barbeque of oven bedekken met ingeolied aluminiumfolie en leg de vis erop. (verwarm een electrische oven op 200 graden) aan beide zijde 7 minuten roosteren. In de tijd dat de vissen geroosterd worden smelt u de boter in een pannetje en voegt er wat citroensap en zout bij en roert er wat peterselie door. Vis met wat peterselie en citroen op een schaal leggen. Lekker met knapperig vers brood of een aardappel in folie verpakt en geroosterd in de hete as. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3660 KiloJoules 871 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 76 gram 0 gram |