culinaire zaken .nl |
Florentijnse eierschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 5 3 3 2 1.50 1 1 - - - |
gram stuks eetlepel eetlepel pak kopje eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kaas (belegen) ei (kip) boter (bak-) bloem spinazie (diepvries) melk sap (citroen-) ui zout peper meel (paneer-) | ||
Berei- ding |
Ontdooi de spinazie, kook ze even op en laat ze uitlekken. Snipper de ui. Roer er de citroensap en de uisnippers doorheen. Doe dit mengsel in een ovenschaal. Kook de eieren hard. Snij de hardgekookte eieren in plakken en leg deze op de spinazie, als laatst bestrooien met zout en peper, daarna de kaas. Er ontstaat dan een dikke saus. Giet dit mengsel op de spinazie en bestrooi het geheel met paneermeel. Hier en daar een klontje boter toevoegen. Zet nu de schotel 25 minuten in de hete oven, ovenstand 10 (midden van de oven) Gelijktijdig zet je de aardappels op, zodra deze klaar zijn is de spinazieschotel ook klaar. Maak er een lekkere jus bij. TIP Dit is van tevoren klaar te maken. Alleen even in de overn zetten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2085 KiloJoules 496 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 25 gram 1 gram |