culinaire
zaken
.nl
Florentijnse eierschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
5
3
3
2
1.50
1
1
-
-
-
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
pak
kopje
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kaas (belegen)
ei (kip)ingrediënt info
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
spinazie (diepvries)
melk ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
meel (paneer-)
Berei-
ding
Ontdooi de spinazie, kook ze even op en laat ze uitlekken.
Snipper de ui. Roer er de citroensap en de uisnippers doorheen.
Doe dit mengsel in een ovenschaal.
Kook de eieren hard. Snij de hardgekookte eieren in plakken en leg deze op de spinazie, als laatst bestrooien met zout en peper, daarna de kaas.
Er ontstaat dan een dikke saus.
Giet dit mengsel op de spinazie en bestrooi het geheel met paneermeel.
Hier en daar een klontje boter toevoegen.
Zet nu de schotel 25 minuten in de hete oven, ovenstand 10 (midden van de oven)
Gelijktijdig zet je de aardappels op, zodra deze klaar zijn is de spinazieschotel ook klaar.
Maak er een lekkere jus bij.

TIP
Dit is van tevoren klaar te maken.
Alleen even in de overn zetten.

Voedings-
waarde
Energie2085 KiloJoules
496 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
25 gram
1 gram