culinaire
zaken
.nl
Zoet-zuur varkensvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
275
5
4
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
centiliter
theelepel
stuks
eetlepel
centimeter
theelepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
olie ingrediënt info
varkensfilet
water
maizena
ananas (schijven) ingrediënt info
water
gember (wortel,vers) ingrediënt info
saus (soja-)
ui ingrediënt info
maizena
paprika (groen) ingrediënt info
olie ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
prei
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het vlees in dikke plakken en dan in blokjes. Maak een marinade van 1 theelepels maizena, 2 theelepels sojasaus, 0.5 deciliter water, 1 eetlepels olie, zout en peper. Leg het vlees hier 30 minuten in. Snij de knoflook doormidden. Snij de ui in vieren en haal uit elkaar. Snij de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en snij de paprika en schijven ananas in driehoekjes en de prei in kleine stukjes. Maak de zoetzure saus. Haal het vlees door de bloem. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het lichtbruin is. Haal het er met de schuimspaan uit en laat uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na in de bewaarpan en bewaar voor de volgende keer. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak knoflook en gember tot het geurt. Roerbak ui, paprika en prei 1 minuut. Voeg de zoetzure saus toe en breng aan de kook. Voeg ananas en vlees toe. Roer tot slot zoveel van het bindpapje toe tot de saus licht bindt.
Voedings-
waarde
Energie5772 KiloJoules
1374 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
33 gram
7 gram