culinaire zaken .nl |
Zoet-zuur varkensvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 275 5 4 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - - |
deciliter gram centiliter theelepel stuks eetlepel centimeter theelepel stuks theelepel stuks eetlepel stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
olie varkensfilet water maizena ananas (schijven) water gember (wortel,vers) saus (soja-) ui maizena paprika (groen) olie paprika (rood) knoflook prei zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dikke plakken en dan in blokjes. Maak een marinade van 1 theelepels maizena, 2 theelepels sojasaus, 0.5 deciliter water, 1 eetlepels olie, zout en peper. Leg het vlees hier 30 minuten in. Snij de knoflook doormidden. Snij de ui in vieren en haal uit elkaar. Snij de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en snij de paprika en schijven ananas in driehoekjes en de prei in kleine stukjes. Maak de zoetzure saus. Haal het vlees door de bloem. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het lichtbruin is. Haal het er met de schuimspaan uit en laat uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na in de bewaarpan en bewaar voor de volgende keer. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak knoflook en gember tot het geurt. Roerbak ui, paprika en prei 1 minuut. Voeg de zoetzure saus toe en breng aan de kook. Voeg ananas en vlees toe. Roer tot slot zoveel van het bindpapje toe tot de saus licht bindt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5772 KiloJoules 1374 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 33 gram 7 gram |