culinaire zaken .nl |
Witlof met varkensvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 150 1 4 4 2 1 1 1 1 0.25 - |
gram deciliter gram deciliter theelepel theelepel eetlepel centimeter teentje theelepel stuks stuks naar smaak |
witlof olie varkensfricandeau bouillon (kippen-) saus (soja-) maizena water gember (wortel,vers) knoflook maizena ei (kip) prei zout | ||
Berei- ding |
Snij de witlof in stukjes van 2 centimeter, wass ze en laat uitlekken. Breng water aan de kook, blancheer de witlof en spoel met koud water af. Snij het vlees in dunne plakjes. Maak een marinade van 1 losgeklopt ei, 1 theelepel maizena, 2 theelepels sojasaus en 1 theelepel zout. Laat het vlees hier 10 minuten in staan. Hak de gember, knoflook en prei fijn. Maak een sausje van 1 deciliter bouillon, 2 theelepels sojasaus, 1 theelepel zout. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt, schep eruit en laat uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak gember, prei en knoflook tot het geurt. Roerbak witlof en vlees 1 minuut. Voeg het sausje toe en breng aan de kook. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3295 KiloJoules 785 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 16 gram 6 gram |