culinaire
zaken
.nl
Witlof met varkensvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
150
1
4
4
2
1
1
1
1
0.25
-
gram
deciliter
gram
deciliter
theelepel
theelepel
eetlepel
centimeter
teentje
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
witlof
olie ingrediënt info
varkensfricandeau
bouillon (kippen-)
saus (soja-)
maizena
water
gember (wortel,vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
maizena
ei (kip)ingrediënt info
prei
zout
Berei-
ding
Snij de witlof in stukjes van 2 centimeter, wass ze en laat uitlekken. Breng water aan de kook, blancheer de witlof en spoel met koud water af. Snij het vlees in dunne plakjes. Maak een marinade van 1 losgeklopt ei, 1 theelepel maizena, 2 theelepels sojasaus en 1 theelepel zout. Laat het vlees hier 10 minuten in staan. Hak de gember, knoflook en prei fijn. Maak een sausje van 1 deciliter bouillon, 2 theelepels sojasaus, 1 theelepel zout. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt, schep eruit en laat uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak gember, prei en knoflook tot het geurt. Roerbak witlof en vlees 1 minuut. Voeg het sausje toe en breng aan de kook. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt en serveer.
Voedings-
waarde
Energie3295 KiloJoules
785 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
16 gram
6 gram