culinaire zaken .nl |
Tino Ransa (Gekruide varkenslappen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 2 2 2 1 1 1 1 1 0.50 |
gram eetlepel stuks theelepel stuks stuks stuks stuks stuks bosje teentje theelepel |
varkenshamlap olie (zonnebloem-) bouillon (tablet) sambal oelek peper (rood) tomaat bouillon (tablet) sereh (vers) ui selderij (blad-) knoflook laos (poeder) | ||
Berei- ding |
Lomboks worden in schijfjes gesneden. Tomaten worden gesneden. Knoflook wordt fijngehakt. Ui wordt gesneden en het bosje selderie wordt gesneden. Fruit het vlees met de lombok in de olie. Dan toevoegen: de uien, knoflook, selderie, sereh, laos, goudbouillon- en maggiblokjes. Drie minuten later de tomaten en 2/3 kopje water. Peper en zout naar smaak. Deksel dicht en zacht- jes gaar laten suddern. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1264 KiloJoules 301 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 28 gram 1 gram |