culinaire zaken .nl |
Smoor Ajam Siliwangi (Kip in gekruide saus uit Siliwangi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 5 1 1 1 1 1 - |
kilogram gram teentje eetlepel stuks theelepel blaadje naar smaak |
kip bloem knoflook azijn ui djahe foelie (poeder) peper | ||
Berei- ding |
Kook de in stukken gesneden kip in water met azijn halfgaar. Haal de stukken eruit en laat ze uitlekken. Bewaar de bouillon en doe daar de kruiden in. Bak de stukken kip in wat olie bruin en smoor ze dan nog circa 30 minuten in de bouillon. Eventueel met wat bloem binden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2751 KiloJoules 655 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 91 gram 1 gram |