culinaire
zaken
.nl
Smoor Ajam Siliwangi
(Kip in gekruide saus uit Siliwangi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
5
1
1
1
1
1
-
kilogram
gram
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
blaadje
naar smaak
kip
bloem ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
djahe
foelie (poeder)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de in stukken gesneden kip in water met azijn halfgaar. Haal de stukken eruit en laat ze uitlekken. Bewaar de bouillon en doe daar de kruiden in. Bak de stukken kip in wat olie bruin en smoor ze dan nog circa 30 minuten in de bouillon. Eventueel met wat bloem binden.
Voedings-
waarde
Energie2751 KiloJoules
655 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
91 gram
1 gram