culinaire
zaken
.nl
Sapi Tjampoer Malang
(Gekruide hachee uit Malang)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
8
5
3
1.50
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
rundvlees
bloem ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
trassi
kruidnagel ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Vlees in blokjes snijden. Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden in ringen gesneden. Aardappels worden in blokjes gesneden. Paprika wordt in blokjes gesneden.

Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de uien. Voeg dan de paprika (lombok), vlees en de kruiden toe. Is het vlees bruin dan de in blokjes gesneden aardappels, 0.5 liter water en de ketjap. Laat alles op een klein vuur 30 tot 45 minuten doorsudderen. Proef of de aardappels en het vlees gaar zijn. Als laatste de aangemengde bloem toevoegen en laten binden. Serveer met witte rijst en natuurlijk wat sambal.
Voedings-
waarde
Energie2685 KiloJoules
639 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
39 gram
6 gram