culinaire zaken .nl |
Sapi Tjampoer Malang (Gekruide hachee uit Malang) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 8 5 3 1.50 1 1 1 0.50 - - |
gram gram stuks stuks eetlepel teentje stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
rundvlees bloem aardappel ui ketjap (manis) knoflook paprika (rood) trassi kruidnagel zout peper | ||
Berei- ding |
Vlees in blokjes snijden. Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden in ringen gesneden. Aardappels worden in blokjes gesneden. Paprika wordt in blokjes gesneden. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de uien. Voeg dan de paprika (lombok), vlees en de kruiden toe. Is het vlees bruin dan de in blokjes gesneden aardappels, 0.5 liter water en de ketjap. Laat alles op een klein vuur 30 tot 45 minuten doorsudderen. Proef of de aardappels en het vlees gaar zijn. Als laatste de aangemengde bloem toevoegen en laten binden. Serveer met witte rijst en natuurlijk wat sambal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2685 KiloJoules 639 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 39 gram 6 gram |