culinaire
zaken
.nl
Samoosa
(Knapperige groentesnacks)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
90
16
4
3
2.50
2
2
2
1.50
1
1
0.50
0.25
-
gram
gram
stuks
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
gram
theelepel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
doperwt (diepvries)
koriander (zaad)
loempiavel
knoflook ingrediënt info
garam masala
gember (bak-) ingrediënt info
sap (citroen-)
aardappel ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
chilipoeder
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
kool (bloem-)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Ontdooi de loempiavellen en pak ze tot gebruik in een vochtige doek. Snij de gekookte aardappels in kleine blokjes en doe ze in een kom. Schep de gehakte bloemkool met de doperwten in een kom kokend water en laat 5 minuten staan. Laat goed uitlekken. Meng de bloemkool en de doperwten met de aardappels en de rest van de ingredienten, met uitzondering van de olie en de loempiavellen. Snij de loempiavellen in reepjes van 4 centimeter en leg een uiteinde dwars op de reep zodat een driehoekig zakje ontstaat. Vul dit met een lepeltje van het mengsel. Vouw het hele reepje nu om en om, zodat tenslotte een driekhoekig pakje ontstaat. Plak het uiteinde vast met een beetje water op maak een papje van maizena en kokend water en gebruik dit om de rand vast te zetten. Verhit de olie en frituur de Samoosa goudbruin. Laat uitlekken en dien op met koriander-of muntchutney
Voedings-
waarde
Energie400 KiloJoules
95 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
4 gram
5 gram