culinaire zaken .nl |
Samoosa (Knapperige groentesnacks) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
90 16 4 3 2.50 2 2 2 1.50 1 1 0.50 0.25 - |
gram gram stuks teentje theelepel theelepel theelepel stuks gram theelepel stuks theelepel stuks naar smaak |
doperwt (diepvries) koriander (zaad) loempiavel knoflook garam masala gember (bak-) sap (citroen-) aardappel peper (zwart) chilipoeder ui kurkuma (poeder) kool (bloem-) zout | ||
Berei- ding |
Ontdooi de loempiavellen en pak ze tot gebruik in een vochtige doek. Snij de gekookte aardappels in kleine blokjes en doe ze in een kom. Schep de gehakte bloemkool met de doperwten in een kom kokend water en laat 5 minuten staan. Laat goed uitlekken. Meng de bloemkool en de doperwten met de aardappels en de rest van de ingredienten, met uitzondering van de olie en de loempiavellen. Snij de loempiavellen in reepjes van 4 centimeter en leg een uiteinde dwars op de reep zodat een driehoekig zakje ontstaat. Vul dit met een lepeltje van het mengsel. Vouw het hele reepje nu om en om, zodat tenslotte een driekhoekig pakje ontstaat. Plak het uiteinde vast met een beetje water op maak een papje van maizena en kokend water en gebruik dit om de rand vast te zetten. Verhit de olie en frituur de Samoosa goudbruin. Laat uitlekken en dien op met koriander-of muntchutney | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 400 KiloJoules 95 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 4 gram 5 gram |