culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Udang | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 50 10 8 8 3 3 3 2 1 - - |
deciliter deciliter gram gram stuks stuks stuks teentje theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
water melk (kokos-) petehboon (diepvries) laos (vers) ei (kip) garnaal (Chinees(gamba)) peper (groen) knoflook trassi salam (blad) ui peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de eieren gaar en pel deze. Snij de ui en de knoflook fijn en de groene pepers in strips. Kook de kokosmelk op met water tezamen met de ui, de knoflook, de groene pepers, trassie, laos en de salambladeren. Voeg hieraan toe de hele eieren en de petebonen toe. Tot slot eindigen we met de garnalen. Stoof dit even door. Peper zout naar smaak. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 804 KiloJoules 191 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 27 gram 2 gram |