culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Taotjo met garnalen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 2 2 2 2 2 1.50 1 1 1 1 0.25 0.25 |
gram theelepel stuks teentje eetlepel stuks kopje stuks bakje centimeter theelepel eetlepel eetlepel |
garnaal (Hollands,gepeld) laos (poeder) peper (groen) knoflook olie (zonnebloem-) peper (rood) melk (kokos-,dik) ui taotjo sereh trassi tamarinde suiker | ||
Berei- ding |
Pepers in lange, schuin gesneden, repen. Ui, knoflook, trassi, sereh en laos snijdt u heel fijn. U fruit alles in de olie. U voegt de taotjo en de garnalen toe en u brengt alles op smaak met wat suiker en tamarinde. Hierna roert u de kokosmelk erdoor. U laat het gerecht inkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 380 KiloJoules 90 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 6 gram 1 gram |