culinaire zaken .nl |
Rosbief met oesterzwammen, veldsla en aardappelpuree | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 1.50 75 75 25 2 0.50 - |
gram gram deciliter gram gram gram eetlepel theelepel naar smaak |
puree (aardappel-) runderrosbief melk (halfvol) oesterzwam sla (veld-) margarine vinaigrette kerrie (poeder,Javaans) zout | ||
Berei- ding |
Bereiden: Oesterzwammen zonodig schoonvegen met keukenpapier men in reepjes snijden In pan aardappelpuree maken met 1.5 deciliter melk, 2 deciliter water en zout volgens gebruikaanwijzing op verpakking. Kerriepoeder erdoor roeren. Intussen in grote koekepan boter verhitten en oesterzwammen circa 3 minuten al omscheppend bakken. Intussen veldsla over twee bordenverdeln. Vinagrette erover verdelen. Aardappelpuree en oesterzwammen ernaast scheppen. In koekepan achtergebleven bakvet opnieuw verhitten. Rosbieflapjes circa 1 minuut bakken, halverwege keren. Rosbieflapjes naast oesterzwammen scheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2176 KiloJoules 518 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 26 gram 1 gram |