culinaire zaken .nl |
Ritjah Rodoh (Gekruid varkensvlees met groenten) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 150 150 50 4 4 2 1 1 1 - |
gram gram gram gram gram schijf stuks stuks stuks stuks blik naar smaak |
varkensvlees peultjes basilicum (vers) bieslook kousenband gember (vers) peper (groen) ui sereh (vers) aubergine mais (blik) zout | ||
Berei- ding |
Van de aubergine hebben we 100 gram nodig. Snij het vlees in kleine stukjes. Maak de lomboks, djahe en uien met het zout fijn. Vermeng dit goed. Kook het vlees met de kruiden zachtjes in 0.5 liter water. Voeg dan de fijngesneden groenten en mais bij het vlees en laat alles circa 30 minuten koken tot de groenten gaar zijn. Dit gerecht mag bij het opdienen niet teveel saus bevatten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1114 KiloJoules 265 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 19 gram 8 gram |