culinaire
zaken
.nl
Regenboog rundvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
1
1
12
8
6
4
4
2
2
1
1
1
1
1
gram
deciliter
deciliter
deciliter
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
centimeter
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
runderrosbief
olie ingrediënt info
bouillon (kippen-)
sherry (medium)
saus (soja-)
maizena
saus (oester-)
maizena
water
gember (wortel,vers) ingrediënt info
water
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
wortel
paprika (rood) ingrediënt info
suiker
Berei-
ding
Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. Hak de knoflook en de gember fijn. Maak een marinade van 4 theelepels maizena, 2 theelepels sojasaus, gember, knoflook en 2 eetlepels water. Laat het vlees hier 30 minuten in staan. Meng voor een sausje 1 deciliter sherry, 2 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels oestersaus, 1 deciliter bouillon en 1 eetlepel suiker. Snij de ui, wortel en paprika in dunne reepjes. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees al roerend dicht, haal het er met een schuimspaan uit en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie weg op 2 eetlepels na. Verhit op hoog vuur de eetlepels olie in de wok en roerbak ui en wortel 1 minuut, voeg dan de paprika's toe en roerbak deze nog 1 minuut. Voeg tot slot het vlees samen met het sausje toe. Roer tot de saus kookt. Bind indien nodig met zoveel van het bindpapje tot de saus licht gebonden is.
Voedings-
waarde
Energie3850 KiloJoules
917 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
26 gram
2 gram