culinaire zaken .nl |
Regenboog rundvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 1 1 12 8 6 4 4 2 2 1 1 1 1 1 |
gram deciliter deciliter deciliter theelepel theelepel eetlepel theelepel eetlepel centimeter eetlepel teentje stuks stuks stuks eetlepel |
runderrosbief olie bouillon (kippen-) sherry (medium) saus (soja-) maizena saus (oester-) maizena water gember (wortel,vers) water knoflook ui wortel paprika (rood) suiker | ||
Berei- ding |
Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. Hak de knoflook en de gember fijn. Maak een marinade van 4 theelepels maizena, 2 theelepels sojasaus, gember, knoflook en 2 eetlepels water. Laat het vlees hier 30 minuten in staan. Meng voor een sausje 1 deciliter sherry, 2 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels oestersaus, 1 deciliter bouillon en 1 eetlepel suiker. Snij de ui, wortel en paprika in dunne reepjes. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees al roerend dicht, haal het er met een schuimspaan uit en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie weg op 2 eetlepels na. Verhit op hoog vuur de eetlepels olie in de wok en roerbak ui en wortel 1 minuut, voeg dan de paprika's toe en roerbak deze nog 1 minuut. Voeg tot slot het vlees samen met het sausje toe. Roer tot de saus kookt. Bind indien nodig met zoveel van het bindpapje tot de saus licht gebonden is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3850 KiloJoules 917 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 26 gram 2 gram |