culinaire zaken .nl |
Rawon van vlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 50 6 3 3 2 2 2 1.50 1.50 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram centimeter theelepel teentje eetlepel stuks theelepel theelepel stuks theelepel eetlepel theelepel eetlepel stuks naar smaak |
runderpoulet tauge sereh sap (citroen-) knoflook olie (zonnebloem-) keluweks laos (poeder) ketoembar ui trassi selderij (blad-) kurkuma (poeder) sambal trassi prei zout | ||
Berei- ding |
In 1 liter water trekt u bouillon van het vlees. U wrijft ui, knoflook, koenjit, trassi en keluweks in de vijzel fijn, fruit ze in de olie. De gefruite kruiden voegt u met sereh, laos en citroensap bij de bouillon. U zout naar smaak. Op een lage pit laat u alles goed gaarsudderen. Dit gerecht dient u op met witte rijst. U strooit er per persoon 1 eetlepel tauge, prei en selderie overheen. De sambal trassi serveert u er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 395 KiloJoules 94 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 2 gram |