culinaire zaken .nl |
Porkolt (Pikante runderlappen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1 25 6 4 2 2 1 - - |
gram deciliter gram stuks theelepel theelepel stuks teentje naar smaak naar smaak |
runderriblap wijn (rood) margarine tomaat paprika (poeder) karwijzaad ui knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Uien pellen en snipperen. Vlees in blokjes van 3x3cm snijden. In braadpan boter verhitten. Ui circa 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven ujitknijpen. Paprikapoeder erdoor roeren. Vlees toevoegen en al omscheppend bruin bakken. Vlees nog circa 10 minuten zachtjes laten bakken. Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in koken water, afspoelen onder koud stromend water. Tomaten ontvellen en in stukken snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Tomaat, paprika en karwijzaad door vlees scheppen. Wijn langs de rand van de pan erbij schenken. Op smaak brengen met zou en peper. Met deksel op de pan zachtjes gaar stoven. Af en toe omscheppen. Bereiden: Vlees opnieuw verwarmen in de saus. Serveren met pasta en sperziebonen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2524 KiloJoules 601 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 26 gram 4 gram |