culinaire
zaken
.nl
Porkolt
(Pikante runderlappen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
1
25
6
4
2
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
theelepel
theelepel
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
runderriblap
wijn (rood)
margarine
tomaat ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
karwijzaad
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: Uien pellen en snipperen. Vlees in blokjes van 3x3cm snijden. In braadpan boter verhitten. Ui circa 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven ujitknijpen. Paprikapoeder erdoor roeren. Vlees toevoegen en al omscheppend bruin bakken. Vlees nog circa 10 minuten zachtjes laten bakken. Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in koken water, afspoelen onder koud stromend water. Tomaten ontvellen en in stukken snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Tomaat, paprika en karwijzaad door vlees scheppen. Wijn langs de rand van de pan erbij schenken. Op smaak brengen met zou en peper. Met deksel op de pan zachtjes gaar stoven. Af en toe omscheppen. Bereiden: Vlees opnieuw verwarmen in de saus. Serveren met pasta en sperziebonen.
Voedings-
waarde
Energie2524 KiloJoules
601 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
26 gram
4 gram