culinaire zaken .nl |
Pepessan van vis | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 12 6 5 4 2 1.50 1 1 0.50 - |
gram theelepel stuks teentje stuks eetlepel theelepel stuks eetlepel kopje naar smaak |
kabeljauw (filet) sambal oelek kemirie (noot) knoflook djeroek poeroet olie (zonnebloem-) trassi ui suiker melk (kokos-,dik) zout | ||
Berei- ding |
U wrijft de ui, de knoflook, de sambal, de trassi en de kemiris in de vijzel fijn. Zout en suiker voegt u naar smaak toe. U fruit het mengsel in de olie. U voegd djeroekpoeroet en dikke kokosmelk toe. Hierin laat u de vis marineren tot de olie eruit komt. Nu wikkelt u de vis stukje voor stukje met wat kruiden in de aluminiumfolie. Zorgt u er wel voor dat de vis aan alle kanten goed in de kruiden ligt. U roostert de vispakjes, onder regelmatig keren, onder de grill of in de oven gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1128 KiloJoules 269 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 24 gram 2 gram |