culinaire zaken .nl |
Pastel Toetoep (Indonesische jachtschotel met gehakt) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 45 6 2 2 2 2 2 2 1 0.10 - - |
gram gram gram stuks stuks stuks eetlepel stuks eetlepel gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel gehakt (runder-) boter (bak-) wortel prei peperkorrel olie (zonnebloem-) ei (kip) selderij (blad-) doperwt (blik) ei (kip) suiker zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Van de doperwten hebben we 6 eetlepels nodig. De aardappels dienen van tevoren gekookt te worden. We hebben 6 eetlepels wortels nodig. We gebruiken peper uit de molen (2 peperkorrels). Maak van de nog warme aardappelen een puree en voeg hieraan een losgeroerd ei, de helft van de boter, wat zout, peper, suiker en een vleug nootmuskaat toe. Laat de puree volkomen koud worden Snij de hardgekookte eieren in plakjes. Maak de preien schoon. Gebruik de witte en lichtgroene delen. Snij de preistokken door in de lengte en hierna in smalle reepjes. Verhit de olie of boter en bak het gehakt(runder/varkensgehakt) onder voortdurend omscheppen totdat het lichtbruin en kruimig is geworden. Voeg dan de prei, doperwten en de reepjes wortel toe. Laat alles nog gedurende 4 tot 6 minuten onder voortdurend omscheppen zachtjes bakken. Strooi de fijngehakte selderie of korianderblaadjes erover. Voeg wat zout naar smaak, suiker en peper toe en schep alles goed om. Doe hierna de gehele inhoud van de pan in een met een beetje boter bestreken ovenvaste schaal. Leg de in plakjes gesneden eieren erop en dek alles af met een laag aardappelpuree. Bestrijk de puree met wat zachtgeroerde boter. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (250 graden Celcius) en bak in 20 to 25 minuten een mooi goudbruin korstje erop. Dien het gerecht zo warm mogelijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2596 KiloJoules 618 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 21 gram 6 gram |