culinaire
zaken
.nl
Pastel Toetoep
(Indonesische jachtschotel met gehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
45
6
2
2
2
2
2
2
1
0.10
-
-
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
gehakt (runder-)
boter (bak-)
wortel
prei
peperkorrel ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
doperwt (blik)
ei (kip)ingrediënt info
suiker
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Van de doperwten hebben we 6 eetlepels nodig. De aardappels dienen van tevoren gekookt te worden. We hebben 6 eetlepels wortels nodig. We gebruiken peper uit de molen (2 peperkorrels). Maak van de nog warme aardappelen een puree en voeg hieraan een losgeroerd ei, de helft van de boter, wat zout, peper, suiker en een vleug nootmuskaat toe. Laat de puree volkomen koud worden Snij de hardgekookte eieren in plakjes. Maak de preien schoon. Gebruik de witte en lichtgroene delen. Snij de preistokken door in de lengte en hierna in smalle reepjes. Verhit de olie of boter en bak het gehakt(runder/varkensgehakt) onder voortdurend omscheppen totdat het lichtbruin en kruimig is geworden. Voeg dan de prei, doperwten en de reepjes wortel toe. Laat alles nog gedurende 4 tot 6 minuten onder voortdurend omscheppen zachtjes bakken. Strooi de fijngehakte selderie of korianderblaadjes erover. Voeg wat zout naar smaak, suiker en peper toe en schep alles goed om. Doe hierna de gehele inhoud van de pan in een met een beetje boter bestreken ovenvaste schaal. Leg de in plakjes gesneden eieren erop en dek alles af met een laag aardappelpuree. Bestrijk de puree met wat zachtgeroerde boter. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (250 graden Celcius) en bak in 20 to 25 minuten een mooi goudbruin korstje erop. Dien het gerecht zo warm mogelijk op.
Voedings-
waarde
Energie2596 KiloJoules
618 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
21 gram
6 gram