culinaire zaken .nl |
Nasi Terong (Gebakken rijst met aubergine) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 4 2 2 1 1 1 - - |
gram gram stuks stuks theelepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
rijst gehakt (half-om-half) tomaat paprika (groen) trassi knoflook aubergine ui peper zout | ||
Berei- ding |
Aubergine en tomaten in plakken snijden. Ui en paprika's fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui totdat de ui bruin is. Doe er dan het gehakt, paprika in blokjes, tomaat en de aubergine erbij. Naar smaak afkruiden. Het gehakt moet rul en bruin zijn voordat de rijst erbij gedaan wordt. Roer alles goed door elkaar. Warm serveren. Aanvullen met een spiegelei, atjar, ikan teri of kroepoek. De sambal niet vergeten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2439 KiloJoules 581 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 98 gram 19 gram 8 gram |