culinaire zaken .nl |
Nasi Koening Dadar Dan Sate (Rijst met omelet en kalkoensate) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 400 375 4 3 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
deciliter gram gram theelepel stuks eetlepel theelepel stuks teentje zakje stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
water kalkoenfilet rijst sap (citroen-) ei (kip) ketjap (manis) kurkuma (poeder) laurier (blad) knoflook santen komkommer peper (rood) peper (groen) zout peper | ||
Berei- ding |
Voor de marinade: 2 eetlepels ketjap manis 1 teentje knoflook geperst 1 eetlepel citroensap peper en zout Voor de pindasaus zie recept voor pindasaus Kalkoenfilet in blokjes snijden en in een kom doen. Marinade maken en over de kalkoenfiletblokjes gieten. Afdekken met plasticfolie en een half uur in laten trekken. Intussen water voor de rijst aan de kook brengen. In een pan met dikke bodem de rijst vermegen met de koenjit en wat zout. Kokend water erop gieten en laurierblad toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en de santen erdoor roeren. Deksel op de pan doen en in 15 minuten op een laag pitje gaar laten worden. De blokjes gemarineerde kalkoenfilet aan sate pennen rijgen en roosteren onder de grill of in een met olie ingevette koekepan. In een steelpan de pindasaus gereed maken. De gele rijst in een schaal doen en versieren met reepjes omelet, rode en groene lombok waarvan de kroontjes en zaadjes verwijderd zijn. De sate er in een apart schaaltje bijgeven met de pindasaus er over heen gegoten. Men kan dit gerecht uitbreiden met atjar tjampoer en sambal goreng boontjes. In plaats van de omelet kunnen ook partjes hardgekookte eieren worden gebruikt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2741 KiloJoules 653 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 82 gram 38 gram 3 gram |