culinaire zaken .nl |
Nasi Goreng Singapore (Gebakken rijst uit singapore) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 8 10 3 2 2 1 1 |
gram gram centiliter gram stuks stuks theelepel teentje stuks |
rijst garnaal (Hollands,gepeld) ketjap (manis) selderij (blad-) ei (kip) ui trassi knoflook komkommer | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de uien totdat deze beginnen te bruinen. Doe er dan de garnalen in, de prei, selderie en wat sambal. Als laatste de drooggekookte rijst en kejtap en meng alles goed doorelkaar. Op een klein vuur circa 10 minuten laten bakken en blijven doorroeren. Bak intussen een omelet van de geklutstje eieren met wat zout en peper. Rol deze op en snij er reepjes van. garneer de nasi met de reepjes ei en de schijfjes komkommer. Geef er desnoods atjar, zoute vis (ikan teri) en kroepoek bij. Sate is ook hierbij niet te versmaden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1904 KiloJoules 453 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 89 gram 21 gram 3 gram |