culinaire
zaken
.nl
Nasi Goreng Singapore
(Gebakken rijst uit singapore)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
8
10
3
2
2
1
1
gram
gram
centiliter
gram
stuks
stuks
theelepel
teentje
stuks
rijst ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
ketjap (manis)
selderij (blad-)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
knoflook ingrediënt info
komkommer
Berei-
ding
Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de uien totdat deze beginnen te bruinen. Doe er dan de garnalen in, de prei, selderie en wat sambal. Als laatste de drooggekookte rijst en kejtap en meng alles goed doorelkaar. Op een klein vuur circa 10 minuten laten bakken en blijven doorroeren. Bak intussen een omelet van de geklutstje eieren met wat zout en peper. Rol deze op en snij er reepjes van. garneer de nasi met de reepjes ei en de schijfjes komkommer. Geef er desnoods atjar, zoute vis (ikan teri) en kroepoek bij. Sate is ook hierbij niet te versmaden.
Voedings-
waarde
Energie1904 KiloJoules
453 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
89 gram
21 gram
3 gram