culinaire zaken .nl |
Nasi Goreng Peteh (gebakken rijst met peteh) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 15 6 5 5 4 3 2 1 1 1 1 - |
gram stuks stuks stuks eetlepel teentje eetlepel stuks stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak |
rijst (gekookt) peteh (boon) ui (sjalot) peper (rood) olie knoflook ketjap (manis) koolblad (groen) tomaat emping ui trassi zout | ||
Berei- ding |
Verhit de olie en fruit de gestampte kruiden tot het geurt. Voeg de ketjap manis en de peteh-bonen eraan toe. Roerbak totdat het goed vermengd is. Doe de rijst erbij en blijf net zo lang roeren totdat alles goed vermengd en warm is. Serveertip: Doe het geheel op een voorverwarmde schaal en garneer met de gefruite uien, de gesneden koolbladeren, de tomaten en de emping. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1646 KiloJoules 392 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 7 gram 2 gram |