culinaire zaken .nl |
Loela Betawi | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 3 30 3 3 3 1 1 0.50 - - |
gram deciliter centiliter gram theelepel theelepel stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
runderentrecote melk (kokos-) olie kokos (geraspt) koriander (poeder) trassi salam (blad) komijn ui suiker peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de entrecoute in blokjes en de uien in ringen. Meng de koriander, komijn, trassie, suiker met de kokos rasp en de wrijf het vlees hiermee in. Bak het vlees aan in olie. Wanneer het vlees bijna gaar is wordt dit afgeblust met kokosmelk. We koken het vlees even door en brengen dit op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1251 KiloJoules 298 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 37 gram 2 gram |