culinaire zaken .nl |
Kerrie Ajam Djawa | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 1 3 20 20 4 3 3 3 1 1 - - |
deciliter deciliter centiliter gram gram stuks theelepel theelepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) melk (kokos-) olie laos (vers) kemirie (noot) peper (rood) trassi kerrie (poeder,Javaans) knoflook ui kip peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de ui, de knoflook en de rode pepers in strips. Maal de kemerienoten. Snij de kip in stukken en braad deze even aan in olie. Haal de kip hier uit en fruit in de overgebleven olie, de ui, kemerie, knoflook even aan. Voeg de kerriepoeder, trassie, de rode peper, en de in stukken gesneden laos hier aan toe. Blus dit af met bouillon en kokosmelk. Stoof hierin de stukken kip verder gaar. Breng op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2702 KiloJoules 643 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 78 gram 2 gram |