culinaire
zaken
.nl
Kerrie Ajam Djawa
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
1
3
20
20
4
3
3
3
1
1
-
-
deciliter
deciliter
centiliter
gram
gram
stuks
theelepel
theelepel
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
melk (kokos-) ingrediënt info
olie ingrediënt info
laos (vers)
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
trassi
kerrie (poeder,Javaans)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
kip
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de ui, de knoflook en de rode pepers in strips. Maal de kemerienoten. Snij de kip in stukken en braad deze even aan in olie. Haal de kip hier uit en fruit in de overgebleven olie, de ui, kemerie, knoflook even aan. Voeg de kerriepoeder, trassie, de rode peper, en de in stukken gesneden laos hier aan toe. Blus dit af met bouillon en kokosmelk. Stoof hierin de stukken kip verder gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie2702 KiloJoules
643 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
78 gram
2 gram