culinaire zaken .nl |
Karbonade a la minute met sinaasappelcompote | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 2 2 2 1 1 0.50 0.05 - - |
stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
karbonades a la minute sinaasappel bieslook (vers) marmelade (sinaasappel-) azijn olie zetmeel (aardappel-) piment (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: 1 sinaasappel uitpersen. In kommetje door elkaar roeren: marmelade, azijn, piment en helft van sinaasappelsap. Karbonades in een wijde schaal leggen. Marmelademengsel erover schenken. Afgedekt in de koelkast plusminus 2 uur laten marineren, halverwegen keren. Andere sinaasappel dik schillen. Met scherp mesje partjes tussen vliezen uitsnijden. Bereiden: Grill voorverwarmen op hoogste stand. Karbonades uit marinade nemen en aan beide zijden insmeren met olie> In steelpan marinade met rest sinaasappelsap aan de kook brengen en plusminus 1 minuut laten doorkoken. Zoveel aardappelzetmeel erdoor roeren tot er een lichte gebonden saus ontstaat. Stukjes sinaasappel erdoor scheppen. Laten afkoelen tot lauwwarm. Karbonades op rooster, met lekbak eronder, ongeveer 10 centimeter onder het grillelement schuiven. In circa 2 minuten bruin en gaar grilleren, halverwegen keren. Bestrooien met zout en peper. Op vier borden leggen. Sinaasappelcompote ernaast scheppen. Bieslook erboven in grove stukken knippen. Serveren met papat frites en sperziebonen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 435 KiloJoules 104 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 1 gram 2 gram |