culinaire zaken .nl |
Golei Kodja (Gekruide runderlappen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 12 2 2 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter gram stuks theelepel theelepel theelepel blaadje theelepel theelepel stuks theelepel naar smaak |
rundvlees santen rijst ui komijn sap (citroen-) ketoembar foelie (poeder) djahe kurkuma (poeder) kaneel (stokje) kruidnagel zout | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. Het vlees wordt in stukken gesneden. We hebben rauwe rijst nodig. Meng het citroensap met wat water en wrijf het vlees hiermee in. Bak het vlees in wat olie gaar en doe er dan de kruiden en rauwe rijst bij. Bak dit alles tezamen op. Dan de dikke santen erbij, laat alles zacht doorsudderen tot het ingedikt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2111 KiloJoules 503 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 26 gram 2 gram |