culinaire zaken .nl |
Frikadel Spesial (Gekruid feestgehakt) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 250 2.50 4 4 3 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram deciliter stuks stuks stuks stuks theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel theelepel teentje eetlepel naar smaak |
spek (lap) kipfilet rundvlees room (slag-) ei (kip) tomaat aardappel peper (rood) laos (poeder) peper (groen) ui (sjalot) stroop (keuken-) cognac sap (citroen-) djahe ketoembar knoflook rum zout | ||
Berei- ding |
Sjalotjes worden fijngesneden. Knoflook wordt fijngehakt. De speklappen, rundvlees en kip 1 keer malen, het moet echt grof gemalen zijn. In een grote kom de eieren goed loskloppen. Nu de sjalotjes, knoflook, laos, djahe, ketoembar, keukenstroop, zout en citroensap naar smaak erbij doen. Goed door elkaar mengen totdat het een gladde massa wordt. Vervolgens de geprakte (gekookte) aardappelen, slagroom, cognac, rum, een kopje water en het gehakt erbij doen. Het geheel voorzichtig en heel goed mengen. Is het mengsel te compact, dan wat melk of water erbij. Het moet een gladde massa worden. Daarna een grote vuurvaste schaal met boter besmeren, met paneermeel bestrooien en het gehakt erin doen. Goed uitsmeren en hierop weer wat paneermeel strooien. Als garnering de lomboks en tomaten erop. Het geheel in de oven gaar laten worden, zorg dat het niet aanbrandt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2631 KiloJoules 626 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 38 gram 3 gram |