culinaire
zaken
.nl
Frikadel Spesial
(Gekruid feestgehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
250
2.50
4
4
3
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
gram
deciliter
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
teentje
eetlepel
naar smaak
spek (lap)
kipfilet
rundvlees
room (slag-)
ei (kip)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
laos (poeder)
peper (groen) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
stroop (keuken-)
cognac
sap (citroen-)
djahe
ketoembar
knoflook ingrediënt info
rum
zout
Berei-
ding
Sjalotjes worden fijngesneden. Knoflook wordt fijngehakt.

De speklappen, rundvlees en kip 1 keer malen, het moet echt grof gemalen zijn. In een grote kom de eieren goed loskloppen. Nu de sjalotjes, knoflook, laos, djahe, ketoembar, keukenstroop, zout en citroensap naar smaak erbij doen. Goed door elkaar mengen totdat het een gladde massa wordt. Vervolgens de geprakte (gekookte) aardappelen, slagroom, cognac, rum, een kopje water en het gehakt erbij doen. Het geheel voorzichtig en heel goed mengen. Is het mengsel te compact, dan wat melk of water erbij. Het moet een gladde massa worden. Daarna een grote vuurvaste schaal met boter besmeren, met paneermeel bestrooien en het gehakt erin doen. Goed uitsmeren en hierop weer wat paneermeel strooien. Als garnering de lomboks en tomaten erop. Het geheel in de oven gaar laten worden, zorg dat het niet aanbrandt.
Voedings-
waarde
Energie2631 KiloJoules
626 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
38 gram
3 gram