culinaire zaken .nl |
Foen joe (Gemarineerde en roergebakken zeevis) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 6 5 3 3 2 1 0.50 - |
gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
kabeljauw (filet) saus (soja-) olie (zonnebloem-) suiker sherry (droog) azijn (kruiden-) gember (wortel,vers) kruidenmix (vijf-) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken lichte sojasaus. We kunnen ook rijstwijn gebruiken. Spoel de vis af onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier en snij hem in duimdikke lange repen van 5 centimeter. Maak de marinade door de aangegeven ingredienten (sojasaus, gemberwortel, zout, sherry(rijstwijn) en 5 kruidenpoeder) met elkaar te vermengen. Laat hierin de repen vis tenminste 1 uur marineren. Verhit dan de olie in een wadjan en braad de vis gaar. Voeg onder het bakken de suiker en azijn toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1437 KiloJoules 342 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 34 gram 0 gram |