culinaire zaken .nl |
Daging Bumbu Bali (Bali-vlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 8 4 4 3 2 2 1.50 1.50 1 0.50 |
gram theelepel teentje stuks blaadje eetlepel theelepel theelepel stuks eetlepel kopje |
runderpoulet sambal oelek knoflook peper (rood) salam (blad) olie (zonnebloem-) sap (citroen-) trassi ui azijn ketjap (benteng) | ||
Berei- ding |
U kookt de poulet zacht. In de vijzel wrijft u ui, knoflook, sambal, lombok en trassi fijn. Deze massa fruit u in de olie met salam en citroensap. Hieraan voegt u de ketjap toe, een scheutje water of bouillon en een scheutje azijn. U roert het vlees erdoor en voegt suiker en zout naar smaak toe. U laat het gerecht even doorsudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 305 KiloJoules 73 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 1 gram 1 gram |