culinaire zaken .nl |
Brengkassan Udang (garnalen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 16 3 2 2 1 0.50 0.50 0.25 0.25 - |
gram theelepel teentje eetlepel theelepel stuks kopje theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) sambal oelek knoflook olie (zonnebloem-) laos (poeder) ui melk (kokos-,dik) trassi suiker tamarinde zout | ||
Berei- ding |
Alle kruiden wrijft u in de vijzel fijn, behalve de laos. Tamarinde, zout en suiker voegt u naar smaak toe. U roert de kokosmelk erdoor en u voegt de garnalen toe. Ler erop dat het een vaste substantie wordt! U maakt 4 pakjes van aluminiumfolie, waarover u de gkruide garnalen verdeelt Alvorens de pakjes te sluiten doet u de laos erbij. U stoomt de pakjes boven water of in de stoompan en u roostert ze daarna in de oven of op open vuur, op een rooster. De garnalen kunt u vervangen door andere vissoorten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 585 KiloJoules 139 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 17 gram 1 gram |