culinaire
zaken
.nl
Biefstuk met roereieren
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
3
5
4
2
2
1
1
0.50
0.50
0.15
-
stuks
deciliter
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
centimeter
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
runderbiefstuk ingrediënt info
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
maizena
olie ingrediënt info
water
saus (soja-)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
prei
sherry (medium)
suiker
zout
Berei-
ding
Snij de prei en gember in stukjes. Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes. Maak een marinade van 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels water, 0.5 theelepel suiker, 0.5 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus. Meng dit door het vlees en laat 10 minuten staan. Meng er vlak voor het dichtschroeien nog 1 eetlepel olie door. Klop 5 eieren met een 0.5 theelepel zout los. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal eruit met de schuimspaan en laat uitlekken. Giet de olie op 3 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit de 3 eetlepels olie opnieuw. Roerbak prei en gember tot het geurt. Giet de eieren in de wok, wacht 3 tellen en roer dan voorzichtig tot de eieren gestold zijn. Roer het vlees en 1 eetlepel olie erdoor en serveer.
Voedings-
waarde
Energie54713 KiloJoules
13027 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
2710 gram
1 gram