culinaire zaken .nl |
Biefstuk met roereieren | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 5 4 2 2 1 1 0.50 0.50 0.15 - |
stuks deciliter stuks theelepel eetlepel eetlepel eetlepel centimeter stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
runderbiefstuk olie ei (kip) maizena olie water saus (soja-) gember (wortel,vers) prei sherry (medium) suiker zout | ||
Berei- ding |
Snij de prei en gember in stukjes. Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes. Maak een marinade van 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels water, 0.5 theelepel suiker, 0.5 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus. Meng dit door het vlees en laat 10 minuten staan. Meng er vlak voor het dichtschroeien nog 1 eetlepel olie door. Klop 5 eieren met een 0.5 theelepel zout los. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal eruit met de schuimspaan en laat uitlekken. Giet de olie op 3 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit de 3 eetlepels olie opnieuw. Roerbak prei en gember tot het geurt. Giet de eieren in de wok, wacht 3 tellen en roer dan voorzichtig tot de eieren gestold zijn. Roer het vlees en 1 eetlepel olie erdoor en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 54713 KiloJoules 13027 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 2710 gram 1 gram |