culinaire
zaken
.nl
Biefstuk met prei en mosterd
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
225
8
4
3
2
2
2
1
1
0.50
-
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
centimeter
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
runderbiefstuk ingrediënt info
prei
olie ingrediënt info
mosterd
bloem ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
bouillon (kippen-)
water
eiwit
saus (soja-)
olie (Chili-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in dunne plakjes en wrijf ze in met zout. Hak de gember in stukjes en snij de prei in de lengte tot het wit een paar keer in. Was ze en snij diagonaal in dunne reepjes. Verhit op hoog vuur de wok. Verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak de helft van de gember tot het geurt. Roerbak de prei 1.5 minuut. Schep uit de wok en zet apart. Maak een sausje van 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels chili olie en 2 eetlepels water. Klop het eiwit los. Haal het vlees door eiwit en dan door bloem. Verhit opnieuw 6 eetlepels olie in de wok. Roerbak de rest van de gember tot het geurt. Roerbak het vlees tot het verkleurt. Voeg de prei, 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels bouillon toe en roerbak 30 seconden. Schep op een schaal en druppel de saus over het gerecht.
Voedings-
waarde
Energie173564 KiloJoules
41325 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4610 gram
4588 gram
558 gram