culinaire zaken .nl |
Biefstuk met prei en mosterd | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 225 8 4 3 2 2 2 1 1 0.50 - |
stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel centimeter eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
runderbiefstuk prei olie mosterd bloem gember (wortel,vers) bouillon (kippen-) water eiwit saus (soja-) olie (Chili-) zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dunne plakjes en wrijf ze in met zout. Hak de gember in stukjes en snij de prei in de lengte tot het wit een paar keer in. Was ze en snij diagonaal in dunne reepjes. Verhit op hoog vuur de wok. Verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak de helft van de gember tot het geurt. Roerbak de prei 1.5 minuut. Schep uit de wok en zet apart. Maak een sausje van 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels chili olie en 2 eetlepels water. Klop het eiwit los. Haal het vlees door eiwit en dan door bloem. Verhit opnieuw 6 eetlepels olie in de wok. Roerbak de rest van de gember tot het geurt. Roerbak het vlees tot het verkleurt. Voeg de prei, 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels bouillon toe en roerbak 30 seconden. Schep op een schaal en druppel de saus over het gerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 173564 KiloJoules 41325 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4610 gram 4588 gram 558 gram |