culinaire
zaken
.nl
Bami Goreng II
(Gebakken mie met varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
250
4
4
4
1
1
1
-
-
kilogram
gram
gram
teentje
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
groentemix (Chinees)
mie
varkensvlees (mager)
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
augurk ingrediënt info
ui ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
djahe
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Het vlees wordt in blokjes gesneden.

Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak. Trek van het vlees met een halve liter water, zout en djahe bouillon tot het vlees gaar is. Men kan ook de blokjes vlees zachtjes gaar bakken en bouillon maken van een bouillonblokje. Bak in de olie de ui, knoflook en het vlees. Voeg dan de gewassen en fijngesneden groenten (kool, peultjes, prei, sla-uitjes en tauge) toe behalve de tauge en prei. Voeg dan bouillon, zout en peper naar smaak toe. Als de groente bijna gaar is, de tauge, prei en augurkjes erbij doen. Tot slot de gekookte mie erbij. Opdoen in een hete schaal en garneren met repen omelet.
Voedings-
waarde
Energie478 KiloJoules
114 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
1 gram
1 gram