culinaire zaken .nl |
Bami Goreng II (Gebakken mie met varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 250 4 4 4 1 1 1 - - |
kilogram gram gram teentje eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
groentemix (Chinees) mie varkensvlees (mager) knoflook olie (zonnebloem-) augurk ui selderij (blad-) djahe peper zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Het vlees wordt in blokjes gesneden. Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak. Trek van het vlees met een halve liter water, zout en djahe bouillon tot het vlees gaar is. Men kan ook de blokjes vlees zachtjes gaar bakken en bouillon maken van een bouillonblokje. Bak in de olie de ui, knoflook en het vlees. Voeg dan de gewassen en fijngesneden groenten (kool, peultjes, prei, sla-uitjes en tauge) toe behalve de tauge en prei. Voeg dan bouillon, zout en peper naar smaak toe. Als de groente bijna gaar is, de tauge, prei en augurkjes erbij doen. Tot slot de gekookte mie erbij. Opdoen in een hete schaal en garneren met repen omelet. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 478 KiloJoules 114 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |