culinaire zaken .nl |
Atjar Koening van vis | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 4 2 1 1 1 0.50 0.50 0.25 0.25 - |
eetlepel stuks teentje stuks theelepel eetlepel theelepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
olie (zonnebloem-) kemirie (noot) knoflook makreel (vers) djahe tamarinde kurkuma (poeder) ui suiker azijn zout | ||
Berei- ding |
U snijdt de makreel (1 kg) in moten en u marineert ze in de tamarinde en zout, daarna bakt u ze in de olie (waarvan u 2 eetlepels afneemt om straks de kruiden in te fruiten.) Nu wrijft u djahe, kemiris, ui, knoflook en koenjit in de vijzel fijn. U voegt zout, suiker en azijn toe en u fruit dit mengsel in de achtergehouden olie. Proeft u even of het gerecht goed zoetzuur is, anders rustig nog wat azijn en suiker toevoegen. Wanneer het gerecht even is doorgekookt doet u de moten makreel in de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1556 KiloJoules 370 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 24 gram 1 gram |