culinaire
zaken
.nl
Ati Goreng Soekaboemi
(Gekruide lever speciaal)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
100
100
12
5
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
runderlever
champignon ingrediënt info
spek (ontbijt-,mager)
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De uien worden fijngesneden. De paprika wordt in reepjes gesneden. Het ontbijtspek wordt in stukjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De champignons worden fijngesneden.

Snij de lever (varkens- of runderlever) in plakken van 1 centimeter dikte. Wentel de plakken in wat bloem en bak ze in boter bruin en gaar. Hierna pas zout en peper erover strooien. Fruit dan in wat boter de knoflook, ui, paprika, champignons en het spek. Zorg ervoor dat het spek knappend is en strooi dit over de lever met de rest van de ingredienten. Serveer dit bij warme witte rijst, nasi- of bami goreng. Sambal niet vergeten.
Voedings-
waarde
Energie283 KiloJoules
67 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
2 gram
3 gram