culinaire zaken .nl |
Ati Goreng Soekaboemi (Gekruide lever speciaal) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 100 100 12 5 2 1 1 - - |
gram gram gram gram gram stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
runderlever champignon spek (ontbijt-,mager) boter (bak-) bloem ui knoflook paprika (rood) peper zout | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. De paprika wordt in reepjes gesneden. Het ontbijtspek wordt in stukjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De champignons worden fijngesneden. Snij de lever (varkens- of runderlever) in plakken van 1 centimeter dikte. Wentel de plakken in wat bloem en bak ze in boter bruin en gaar. Hierna pas zout en peper erover strooien. Fruit dan in wat boter de knoflook, ui, paprika, champignons en het spek. Zorg ervoor dat het spek knappend is en strooi dit over de lever met de rest van de ingredienten. Serveer dit bij warme witte rijst, nasi- of bami goreng. Sambal niet vergeten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 283 KiloJoules 67 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 2 gram 3 gram |