culinaire zaken .nl |
Ajam Di Boeloe (Kip in gekruide saus uit Menado) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 10 4 4 3 2 2 2 2 2 2 2 2 1 |
gram blaadje centimeter theelepel schijf eetlepel eetlepel stuks stuks blaadje eetlepel eetlepel eetlepel stuks |
kip kemangi (blad) sereh sap (citroen-) gember (vers) bieslook (vers) venkel (groen) peper (rood) ui (rood) pandangblad uiengroen kruizemunt peterselie (vers) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Snij de lomboks, uien en djahe heel fijn. Klop het ei en doe vervolgens alle ingredienten in een pan met water. Laat zo de kip zachtjes gaar koken. Indien nodig, water toevoegen. Dit gerecht uit Menado wordt ter plaatse in een daarvoor bestemde bamboesoort gekookt. In plaats van kemangi kan basilicum gebruikt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1896 KiloJoules 451 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 60 gram 2 gram |