culinaire zaken .nl |
Ajam Boemboe Roedjak I (Kip in roedjaksaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 1.50 4 3 2 1 1 1 1 |
kilogram deciliter deciliter theelepel stuks teentje stuks theelepel stuks theelepel |
kip melk water sambal oelek ui knoflook sereh (vers) ketoembar puree (tomaten-) trassi | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Verdeel de kip in kleine stukken. Wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat. Laat dit intrekken. Fruit dan in wat olie de trassi, uien, knoflook, sereh, ketoembar en de sambal. Zijn de uien bruin, dan de kip erbij en in het mengsel bruin laten worden. Voeg dan een kopje melk en water toe. Daarna de tomatenpuree of 3 fijngesneden tomaten erbij. Alles goed doorroeren en op een klein vuur nog 30 minuten laten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2446 KiloJoules 582 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 78 gram 2 gram |