culinaire
zaken
.nl
Gegrilld lamsvlees met yoghurt en brood
(Yogurtlu Kebab)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
1
1
1
1
2
1
1
25
-
-
-
gram
deciliter
stuks
blik
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
gram
naar smaak
naar smaak
naar smaak
lamslap
yoghurt (Grieks)
brood (Turks)
puree (tomaten-)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
peper (Spaans,groen) ingrediënt info
boter (room-)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij het lamsvlees in stukjes. Maak een marinade van olijfolie, zout, peper (zwart en rood), citroensap (heel weinig). Snijd de ui in stukken en doe dit samen met het vlees in de saus.(Naar keuze kun je er ook een teentje knoflook
bij doen) Laat het ca. 1 a 2 uur marineren.

Snij de groene peper in ringetjes. Snipper de ui. Ontvel de tomaat en snij deze in kleine stukjes.
Berei-
ding
Snij een deel van de pide (turks brood) in kleine stukken (ca 3 cm). Bak ze even in een beetje boter. Verdeel ze over de borden (bedek de helft van elk bord met het brood).

Doe de stukjes vlees op pennen of satestokjes en gril ze goed.

Verdeel het vlees over de borden op het brood. Schep nu op de andere helft van ieder bord een hoeveelheid yoghurt (eventueel door de yoghurt een teentje knoflook en wat zout, maar dat is voor de liefhebbers).

Smelt nu een beetje boter in steelpan, doe daar de tomatenpuree bij. Roer een beetje. Doe er de stukjes tomaat bij. Roeren en wat laten koken. Doe er wat heet water bij zodat het een dikkige saus is wordt. Verdeel dit ook over het vlees. Smelt nu een flink stuk boter opnieuw tot het bruin wordt en verdeel dit over het vlees.

Bak tot slot de groene verse pepers en verdeel deze ook.
Voedings-
waarde
Energie4572 KiloJoules
1089 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
120 gram
38 gram
1 gram