culinaire zaken .nl |
Zuurkool-gehaktschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 600 300 2 2 50 40 3 2 1 1 1 - - |
kilogram gram gram deciliter stuks gram gram eetlepel theelepel eetlepel stuks teentje naar smaak naar smaak |
aardappel kool (wijnzuur-) rundertartaar moes (appel-) appel rozijn boter (room-) olie koriander (poeder) meel (paneer-) ui knoflook zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
De aardappelen gaar koken. De tartaar en de gesnipperde ui in de hete olie rul bakken en mengen met wat zout, peper, het korianderpoeder, knoflook uit de pers en de rozijnen. De aardappelen fijnstampen en de appelmoes erdoor scheppen. Een ovenschotel in lagen vullen met gehakt, losgehaalde zuurkool en aardappelpuree. De appels schillen, uitboren en in dunne schijven snijden en bovenop leggen. De schotel dun met paneermeel bestrooien, de margarine in vlokjes erover verdelen, afdekken en 45 minuten in een warme oven van 175 zetten. Het laatste kwartier deksel of folie verwijderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2970 KiloJoules 707 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 83 gram 22 gram 14 gram |