culinaire
zaken
.nl
Zuurkool-gehaktschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
600
300
2
2
50
40
3
2
1
1
1
-
-
kilogram
gram
gram
deciliter
stuks
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kool (wijnzuur-)
rundertartaar ingrediënt info
moes (appel-)
appel
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
olie ingrediënt info
koriander (poeder)
meel (paneer-)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
De aardappelen gaar koken. De tartaar en de gesnipperde ui in de hete olie rul bakken en mengen met wat zout, peper, het korianderpoeder, knoflook uit de pers en de rozijnen. De aardappelen fijnstampen en de appelmoes erdoor scheppen. Een ovenschotel in lagen vullen met gehakt, losgehaalde zuurkool en aardappelpuree. De appels schillen, uitboren en in dunne schijven snijden en bovenop leggen. De schotel dun met paneermeel bestrooien, de margarine in vlokjes erover verdelen, afdekken en 45 minuten in een warme oven van 175 zetten. Het laatste kwartier deksel of folie verwijderen.
Voedings-
waarde
Energie2970 KiloJoules
707 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
83 gram
22 gram
14 gram