culinaire
zaken
.nl
Zuurkool met gehakt
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
kool (zuur-)ingrediënt info
gehakt (half-om-half)
paprika (rood) ingrediënt info
olie ingrediënt info
maizena
room (zuur)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui en de klein gesneden paprika circa 2 minuten Voeg het gehakt toe en maak het met een vork rul. Meng de zuurkool erdoor en breng deze op smaak met peper en zout. Laat het gerecht (met deksel op de pan) in circa 15 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe omscheppen. Roer op het laatste moment de zure room, aangemengd met maizena, erdoor. Serveer met: aardappelpuree of gebruik de zuurkool met gehakt als vulling voor flensjes.
Voedings-
waarde
Energie1657 KiloJoules
395 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
17 gram
4 gram