culinaire zaken .nl |
Zuurkool met gehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 1 1 1 0.50 - - |
gram gram stuks eetlepel theelepel bekertje naar smaak naar smaak |
kool (zuur-) gehakt (half-om-half) paprika (rood) olie maizena room (zuur) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui en de klein gesneden paprika circa 2 minuten Voeg het gehakt toe en maak het met een vork rul. Meng de zuurkool erdoor en breng deze op smaak met peper en zout. Laat het gerecht (met deksel op de pan) in circa 15 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe omscheppen. Roer op het laatste moment de zure room, aangemengd met maizena, erdoor. Serveer met: aardappelpuree of gebruik de zuurkool met gehakt als vulling voor flensjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1657 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 17 gram 4 gram |