culinaire zaken .nl |
Zuurkool met ananas uit de oven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Goedkoop | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 500 250 200 50 20 10 300 2 |
deciliter gram gram gram gram gram eetlepel gram stuks |
melk kool (zuur-) ananas (blik) kaas rozijn boter (room-) meel (paneer-) puree (aardappel-,instant worst (rook-) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (gasstand 4-5). Voeg melk en water samen. Kook het melk-water mengsel. Voeg de aardappelpuree-poeder toe en roer het mengsel tot een puree. Beboter een grote ovenschotel. Laat de zuurkool uitdruipen. Verdeel de zuurkool over de bodem van de ovenschotel. Strooi hierover de uitgelekte ananasstukjes en de rozijnen. Strijk hierover de aardappelpuree glad. Kaas en paneermeel over de aardappelpuree strooien. Plaats de zuurkoolschotel in het midden van de oven totdat de kaas-paneermeel mengel knapperig bruin geworden is (na ongeveer 30 minuten). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5232 KiloJoules 1246 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 59 gram 46 gram 5 gram |